HUR GöR JAG

Skellefteås nya trafikskola.

Hur gör jag för att komma igång.

Trafikskolans ägare är Håkan Kinnestrand. Målet med denna satsning är inte att vara den största skolan i stan, men på sikt bli bäst. Vägen dit kommer att gå genom att vi bjuder på full service från början till slut, hela vägen.

Din utbildning börjar med att du skaffar dig ett körkortstillstånd. Det gör du genom att besöka: Körkortsportalen / Jag ska ta körkort..

Välj körkortsbehörighet och gå till fliken körkortstillstånd. Väl där väljer du fliken ansökan, direkt länk: Beställa blankett.

Du måste ha körkortstillstånd vid all form av övningskörning, även om du bara skall ha traktorkort.

Din privata lärare skall dessutom ha tillstånd som handledare. Information hittar du här:
Jag skall vara handledare.

Blanketten beställer du här: Ansökan Handledarskap.

Information om Trafikverkets avgifter för körkortstillstånd och förarprov hittar du här: AVGIFTER..

Tillstånden skall alltid medföras vid privat övningskörning. Därefter är det dags att starta upp din teoretiska ock pratiska utbildning.

Du startar enklast med en testlektion, om du har tidigare körvana.
Vi skräddarsyr din utbildning så att den blir så effektiv som möjligt.
Vid normal utbildning kör du 2 - 3 lektioner i veckan.
Om du har bråttom kan vi erbjuda intensivutbildning, men då måste vi planera den i god tid.

Körutbildningen startar med några enkla teoretiska förberedelser till din första körlektion.
Körlektionerna är 50 min långa.

Din lärare anvisar sedan lämpliga teoretiska förberedelser till kommande körlektioner.
Har du möjligheter att köra hemma, skall du göra detta, för att skaffa dig mer mängdträning. På så vis sparar du också pengar.

Under utbildningen kommer du att ha kört under olika förhållanden och i olika situationer. Grundläggande moment, backning och parkering, stadskörning, landsvägskörning, när säsongen så bjuder, vinter och mörker körning. mm mm.

Halkkörningen genomför vi på Skellefteå Drive Center i Fällfors. Tänk på att halkkörningen inte kommer förrän i slutet av din körutbildning.

Det är också mycket viktigt att du inte arbetar i förväg med din teori eftersom kör och teori utbildning måste följas åt. Likväl att du inte ligger för långt fram med körningen. Då blir nämligen teorin mycket tråkig.

Vill du genomföra din utbildning som privatist, men vill utnyttja trafikskolans kunskaper, så köper du ex vis 5 körlektioner och fördelar dessa under utbildningens gång.
När du sedan utnyttjar dessa körlektioner så skall du ta med dig din privata utbildare till dessa körlektioner, för att på så vis effektivisera utbildning hemma.

Teorikursen omfattar 14st 55 minuters lektioner fördelade på 7 lektions tillfällen En gång i veckan. Teorikursen kan påbörjas redan i början av utbildningen. Måndagar 17.30 - 19.30.

För dig med läs och skrivsvårigheter. Vi har idag skaffat oss bra kunskaper och lämplig utrustning, för att kunna hjälp dig med din teori.

Behöver du ha personlig hjälp, vilket är mycket vanligt, så bokar vi in tid för individuell teori i vårat körschema. Du sitter då ner enskilt med vår lärare och jobbar med din teori utifrån dina förutsättningar.

Vi har sedan övningsfrågor liknande de som förekommer på Vägverket vid teoriprovet. Dessa frågor använder du som komplement till den övriga teorin för att finslipa dina kunskaper inför teoriprovet på Vägverket.

övningsfrågorna gör du på våra datorer, eller via internett.

Som utbildningskontroll inför teoriprovet gör du en skriflig sluttest på vår elevdator, allt för att vi skall vara så säkra som möjligt på att du klarar ditt teoriprovet första gången.

Bättre ETT teoriprov i handen, än 10 åt skogen......

Bokning /avbokning av körlektioner.

Du bokar antingen på telefon under våra kontorstider, eller direkt på skolan, eller i samband med dina körlektioner, eller via Elevcentralen. Du behöver då inloggningsuppgifter som du får när du har skrivit in dej. ELEVCENTRALEN


Reservera gärna lektioner i god tid, eller boka dina tider som fasta tider som återkommer varje vecka. Enkelt för dig, enkelt för oss.

Tider på eftermiddagarna och kvällarna är alltid poppis, först till kvarn

..................................................

återbud måste lämnas dan före senast kl 13.00, annars debiteras fullt pris.

Till halka, landsvägs och mörkerkörning måste lämnas senast 4 dagar före.

Det är mycket viktigt att du respekterar dessa regler. Akut sjukdom styrkt av läkarintyg godtages naturligtvis alltid.
Vid sena återbud är det lika viktigt att du ALLTID ringer oavsett orsak, eftersom vi kanske kan få in någon annan elev. Då debiteras naturligtvis ingen avgift.

öPPET

Gå till vår sida: Våra öppettider.

Skrivningar kan du göra hela dagen, så länge det är öppet på skolan. Se öppettider.
Våra öppettider.

Dina körlektioner betalar du enklast kontant eller med kort. Tänk på att vi inte är ng bank, utan lektionerna betalas vid lektionstillfället, eller i förskott.

Vi finns på Magasinsgränd 3, vägg i vägg med Studiefrämjandet

Välkommen till utbildningen önskar
Håkan Kinnestrand